Overblog
Edit post Seguir este blog Administration + Create my blog
5 abril 2012 4 05 /04 /abril /2012 21:17

El 22 de març es va celebrar arreu del món el dia mundial de l'aigua, i El Salvador no va ser una excepció, al contrari!!!


Des del Foro del Agua, plataforma que aglutina entitats de la societat civil vinculades d'alguna manera a l'aigua, es va organitzar una concentració davant l'Assemblea Legislativa de El Salvador, amb tres demandes fonamentals: la reforma de la Constitució per recòneixer el dret humà a l'aigua, l'aprovació de la Llei General d'Aigües i l'aprovació de la Llei del subsector d'aigua potable i sanejament.  Altres reivindicacions que també van fer-se sentir van ser la denúncia de la mineria metàl·lica com a font de contaminació i la demanda contra la construcció de la presa del Chaparral.

 

pancarta.jpg


A la concentració hi van assistir representants de diverses organitzacions del Foro del Agua, així com membres de les comunitats rurals afectades per la mineria o la presa del Chaparral. Els representants polítics van respondre a la crida i van comparèixer davant els assistents, anunciant que el Govern de l'FMLN acabava de presentar, davant el Parlament, l'avantprojecte de la Ley General de Aguas.

 

pancarta2.jpg

Els representants de la societat civil, des de la tarima, van recordar que aquest és un primer i important pas però que la lluita per garantir el dret humà a l'aigua continua. La jornada va transcórrer en un ambient festiu, en què dos grups nacionals van tocar música folklòrica i una batucada.

 

gent


L'avantprojecte ja ha estat valorat pel Foro del Agua, i en general no han vist complertes les seves expectatives, ja que consideren que la institucionalitat i el marc jurídic de la llei són febles, que la Llei no limita activitats potencialment perjudicials per l'aigua com la mineria metàl·lica o la urbanització desordenada i que no promou prou la participació ciutadana per garantir una gestió de l'aigua comunitària que complementi la gestió governamental i eviti la gestió privada. Davant aquestes mancances el Foro reclama la represa de l'avantprojecte consensuat al març amb la societat civil.


Així doncs, la presentació d’aquest avantprojecte és un petit pas, però sembla que el camí per garantir el dret a l'aigua encara serà llarg...

 

 

Laura Suñé, PCR, des d'El Salvador

Compartir este post

Repost0

Comentarios

X
<br /> Podríes aconseguir més informació sobre le projecte de la presa del Chaparral? a quin departament està? quines son les motivacions de construir aquesta presa? quí finança l'obra?<br /> <br /> <br /> Una abraçada SUPERPCR!!!!<br />
Responder

Presentación

  • : El blog de ESF-El Savador
  • El blog de ESF-El Savador
  • : En este Blog se publican los avances del proyecto que la ONG Ingeniería Sin Fronteras está llevando a cabo en El Salvador; así como artículos para conocer la realidad social del país y denunciar situaciones de violación de los DDHH.
  • Contacto

Texto Libre

Busca Artículos